Den nya idoljuryn har presenterats. Det blir låtskrivaren Fredrik Kempe, skivbolagsveteranen Nikki Amini och producenten Quincy Jones III som tar över juryuppdraget i den kommande, tolfte, säsongen av TV4:s 'Idol'. Foto: Anders Wiklund / TT
Tolfte säsongen i TV4. Foto: Anders Wiklund / TT Foto: Anders Wiklund/TT

Här är nya juryn i Idol

Det blir låtskrivaren Fredrik Kempe, skivbolagsveteranen Nikki Amini och producenten Quincy Jones III som tar över juryuppdraget i den kommande säsongen av TV4:s "Idol".

TV4 presenterade sin nya "Idol"-jury under en extrainkallad presskonferens på tisdagen, presenterad av programledaren Pär Lernström.

Innan de tre nya ansiktena visade upp sig fick programmets exekutiva producent Clara Ytterborn berätta om sökprocessen som pågått i över ett års tid:

– Det har varit en lång och jätteviktig process där vi verkligen har vänt på alla stenar för att hitta rätt.

Låtskrivaren Fredrik Kempe, som bland annat ligger bakom Sanna Nielsens "Undo", är en av de nya jurymedlemmarna i "Idol". Han presenterades i kanalens morgonprogram "Nyhetsmorgon" tidigare på dagen.

– Jag tror att jag kommer att försöka vara väldigt konstruktiv, ärlig men inte taskig, säger Fredrik Kempe.

Han får sällskap av Nikki Amini, som de senaste åtta åren jobbat inom musikindustrin utomlands. På frågan om vilken sorts artist hon är intresserad av att vaska fram är hon tydlig:

– Det jag letar efter är talang, looks, självförtroende, personlighet, hela paketet, extra allt.

Den tredje och sista jurymedlemmen som presenterades är hiphop-producenten Quincy Jones III, som har en gedigen meritlista. Han nämner "klassiska artister" som Michael Jackson och Tupac Shakur som målbilder och säger att juryuppdraget "känns som en dröm".

Det var i mars i fjol som de förra jurymedlemmarna Laila Bagge, Anders Bagge och Alexander Bard meddelade att 2015 års upplaga av "Idol" blev deras sista. Trion gjorde sin första säsong tillsammans 2011, men Laila Bagge och Anders Bagge har medverkat i programmet sedan 2008.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista