Inrikesminister Anders Ygeman (S) talade vid Riksorganisationen GAPF:s Fadimegala på Berns salonger på söndagen. oto Janerik Henriksson / TT
Inrikesminister Anders Ygeman (S). Foto Janerik Henriksson /TT.
P5 STHLM

Nu i P4: Så ska våldet stoppas

Fem unga män har skjutits till döds på öppen gata under de senaste två månaderna i Stockholm. Inrikesminister Anders Ygeman (S) ger sin syn på det eskalerande våldet och hur det ska stoppas.

Följ #läggnerdittvapen i sociala medier.

Gatuvåldet i Stockholm ökar och bara under de senaste månaderna har fem unga män dödats med vapen på öppen gata.

Antalet döda och skadade i skjutningar i Sverige är högst här i Stockholm. Stockholm är den stad som toppar den dystra listan när det gäller dödsskjutningar i hela Norden.

Senast förra veckan sköts en 15-årig kille i Akalla och en 25-årig man i Farsta. Båda dog av skadorna.

P4 Stockholm och P5 STHLM har även rapporterat mycket om 20-åriga Aiman Qabli, som natten mot julafton miste livet på grund av just gatuvåld.

I lördags sände P5 STHLM från manifestationen "Släng ditt vapen, skapa kärlek", ett initiativ taget av Aimans familj och vänner. 1 500 personer deltog i manifestationen, så engagemanget och viljan att stoppa våldet finns där.

Många eldsjälar arbetar ideellt för att skapa en förändring. Men hur ska man göra? Sveriges inrikesminister Anders Ygeman (S) berättar om sin reaktion på den senaste tidens händelser i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista