Abeba Aregawi
Abeba Aregawi. Foto: TT Nyhetsbyrån

Aregawi klar för hett Globen-lopp och VM

0:50 min

Abeba Aregawi känner sig redo att både springa i Globen i februari - och sedan även försöka försvara sitt VM-guld på 1500 m i mars. Det bekräftar förbundskapten Karin Torneklint för Radiosporten.

Dessa besked sveper bort de frågetecken som funnits under hösten, efter ett friidrottsår 2015 då Aregawi ofta plågades av skadekänningar i rygg och lår.

Före VM i mars ska Aregawi vara med i det häftiga lopp i Globen den 17 februari, på distansen en engelsk mil, där etiopiskan Genzebe Dibaba sagt att hon jagar världsrekordet.

Inomhus-VM avgörs i Portland på USA:s västkust i 17-20 mars. De mest givna att tävla där för Sverige är Aregawi och i längdhopp Khaddi Sagnia.

Nu känner sig också den till VM inkvalade längdhopparen Michel Tornéus så pass bra att också han siktar på Globen-tävlingen, SM och VM. Det meddelar förbundskaptenen för Radiosporten.

Angelica Bengtsson i stavhopp har ännu inte kvalat in. Hon har varit en centimeter ifrån kvalgränsen och har också haft problem med en skadad hand. Men hon hoppas klara av att kvalificera sig, liksom bland andra Moa Hjelmer och Irene Ekelund.

Däremot talar det mesta för att Andreas Almgren står över allt inomhustävlande. 800 m-löparen har känningar i ett överbelastat ben och hoppas framför allt bli fräsch till sommarens EM i Amsterdam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista