Sanna Bråding och Linda Pira ska göra ett P3-program ihop. Foto: Emelie Smedslund/Sveriges Radio
Sanna Bråding och Linda Pira ska göra ett P3-program ihop. Foto: Emelie Smedslund/Sveriges Radio

Vill göra känslomässig radio

3:04 min

På söndag är det dags för ett nytt program i P3 med Linda Pira och Sanna Bråding. Duon säger att du som lyssnare bör förbereda dig känslomässigt.

I första avsnittet av Pira och Bråding, som sänds på söndagar klockan 14.03 i P3, öppnar programledarna själva upp sig och berättar om sina livsavgörande ögonblick.

– Jag som debutprogramledare var tvungen att förbereda mig mycket känslomässigt. Vi kommer träffa gäster som har gått igenom stora saker i sina liv och det kommer beröra både mig och gästen, säger Linda Pira.

– Vi måste våga vara tysta i radio, låta gästerna tala till punkt. Vi vill inte gotta oss åt mörkret utan prata om ett tydligt före och efter en händelse i livet, säger Sanna Bråding.

Vad är era bästa egenskaper när ni gör det här programmet?

– Sanna är som en coach för mig. Hon har lugnat mig när jag varit nervös, säger Linda.

– Lindas bästa egenskap som programledare är att hon vågar kasta sig ut och att hon är eftertänksam och ärlig i sina frågor. Det är en ära att få jobba med Linda, säger Sanna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista