Foto: Alexander Gagliano/Sveriges Radio.
1 av 3
Foto: Alexander Gagliano/Sveriges Radio.
Många poliser på plats. Foto: Alexander Gagliano/Sveriges Radio.
2 av 3
Många poliser på plats. Foto: Alexander Gagliano/Sveriges Radio.
Motdemonstranter på Norrmalmstorg. Foto: Christy Chamy/SR
3 av 3
Motdemonstranter på Norrmalmstorg. Foto: Christy Chamy/SR

Tre gripna efter demonstration

2:09 min

Tre personer greps misstänkta för misshandel efter demonstrationerna på Norrmalmstorg på lördagen. De tre släpptes senare under kvällen.

– Vi vet inte vad som orsakade det hela, om det var stundens ingivelse eller något annat. Det får utredningen visa, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen till Sveriges Radio.

Han säger att polisen i nuläget inte har någon mer information om själva attacken förutom att fyra personer ska ha angripits och att tre personer alltså gripits misstänkta för misshandel.

Enligt flera medier ska männen ha attackerat personer som såg ut att komma från ett annat land, något Albin Näverberg säger att man från polisens sida inte har några uppgifter om.

– Jag vet helt enkelt inte vad som har utlöst det hela.

Hundratals personer hade i dag samlats på Norrmalmstorg för två demonstrationer - en där man kritiserade invandringen till Sverige och en motdemonstration.

P4 Stockholms reporter som befann sig på plats beskrev en hätsk stämning där den ena gruppen försökte överrösta den andra.

På plats fanns ett stort antal poliser och avspärrningarna kring området var rigorösa.

Huruvida dagens misshandel har någon koppling till våldsamheterna kring centralen på fredagskvällen vet inte polisen i nuläget.

– Det vet vi inte. Det är möjligt att det finns kopplingar, men det är inget vi sätter i samband här och nu utan vi jobbar förutsättningslöst, säger Albin Näverberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista