Polisen förstärker efter våldsamheter

En större polisinsats sattes in i samband med "Folkets demonstration" i Stockholm. Kort efter manifestationens slut bröt ett stort slagsmål ut.
Polisen har nu förstärkt insatsen i centrum.

– Vi vill inte chansa, säger Albin Näverberg vid polisen.

Uppskattningsvis hundra demonstranter och 200 motdemonstranter hade samlats på Norrmalmstorg vid 13-tiden men polisen höll grupperna åtskilda, En person rapporterades för försök till misshandel.

Deltagarna i manifestationen krävde bland annat extra val och en "regering som i första hand värnar om Sverige och dess medborgare".

Ungefär en halvtimme efter demonstrationen var det ett större slagsmål i centrala Stockholm, uppger polisen. Tre personer greps för misshandel. Det är oklart om misshandeln hade med demonstrationen att göra.

På fredagskvällen drabbade ett hundratal män som tros vara från olika huligangrupper samman med polis och väktare. Men polisens presstalesperson Albin Näverberg uppgav tidigare under lördagen att inget tydde på att det skulle bli oroligt under kvällen.

Men det tas nu tillbaka, polisen har satt in extra personal i centrum på grund fredagens våldsamheter. Risken finns att något liknande kommer ske under lördagen.
– Då gick det från noll till hundra på kort tid och från hundra till noll på kort tid, säger Näverberg.

Polisen har kontrollerat en del av fredagens våldsmakare. Enligt Näverberg bor en del av dem i Stockholm men han säger att folk inte behöver vara oroliga.
– Hittills under kvällen har det varit väldigt lugnt. Vi har faktiskt inga allvarliga händelser just nu i centrala Stockholm, säger han vid 21-tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista