Stor polisinsats i centrala Stockholm på fredagskvällen. Foto: Sveriges Radio.
1 av 2
Stor polisinsats i centrala Stockholm på fredagskvällen. Foto: Sveriges Radio.
Åsa Lindhagen
2 av 2
Stockholms socialborgarråd Åsa Lindhagen(Mp). Foto: Lieselotte van der Meijs/Stockholms Stad

Socialtjänsten förstärks efter planerade attacker

0:44 min

Socialborgarråd Åsa Lindhagen (MP) säger att socialtjänsten förstärkts efter uppgifterna att maskerade personer haft som syfte att attackera ensamkommande flyktingbarn i centrala Stockholm.

Enligt polisen ska de uppemot hundra maskerade personer som drabbade samman med polisen på fredagskväll haft som syfte att attackera ensamkommande flyktingbarn i centrala Stockholm. Det framgick av flygblad som spridits och som polisen fått tag i.

– Det här är ju fruktansvärt. När det gäller socialtjänsten så har vi en förstärkning på ungdomsjouren som på olika sätt ska ge stöd till ungdomar som riskerar att fara illa och det finns en beredskap inom socialtjänsten utifall att det skulle behövas.

– Vi har även en löpande kontakt med polisen för att se vad som händer, det är ju en viktig kontakt, säger socialborgarråd och miljöpartisten Åsa Lindhagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista