Antirasistisk manifestation på Sergels torg

3:07 min

Efter helgens våldsamheter i centrala Stockholm så anordnade Em Forslund en antirasistisk flygbladsmanifestation på Sergels torg på söndagen.

– När jag såg händelserna blev jag väldigt upprörd. Det här ska inte hända 2016 och vi får inte stå tysta. Jag kände att jag ville göra någonting för att visa att vi inte accepterar det här, vi är inte rädd och vi står enade mot rasismen, säger Em Forslund som startade manifestationen.

Ett tjugotal personer samlades på Sergels torg vid klockan tolv på söndagen för att dela ut antirasistiska flygblad där och på andra platser i centrala Stockholm.

– Jag kom på det här igår, så jag hann inte få ihop en demonstration men jag tror att flygblad når ut till många människor och att vi går runt och pratar med folk för att få dem att känna att de också kan göra någonting, säger Em Forslund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista