Foto: Ingvar Karmhed /TT.
1 av 2
Nynähamn - naturälskare med svag självbild. Foto: Ingvar Karmhed /TT. Foto: Foto: Ingvar Karmhed /TT.
Surf-SM arrangeras av Nynäshamns surfklubb
2 av 2
Kommunen har arbetat länge med att ta fram en ny slogan. Frågan är om fokus ligger på nåt Nynäshamnsborna käner igen sig i? Foto: ANDERS WIKLUND / TT Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Nynäshamn liknas vid en ängslig kvinna

3:49 min

En medelålders kvinna med lågt självförtroende. Så skulle Nynäshamn kunna beskrivas om kommunen var en person - i alla fall enligt kommunen själv.

"Där havet och livet möts". Det är kärnan i Nynäshamns kommuns arbete för att stärka bilden av kommunen.

Men i arbetet med att ta fram en slogan gjordes också en personifiering av Nynäshamn - hur Nynäshamn vara om kommunen var en person.

Det som kommunen själv kom fram till var att Nynäshamn skulle va en naturälskande, medelålders kvinna med gott hjärta, men med svag självbild - lite ängslig och med lågt självförtroende. Hon är nöjd med vad hon har och alltså inte så förändringsbenägen.

P4 Stockholms reporter Björn Lindberg åker till Nynäshamn för att ta reda på om kommunens egen bild stämmer.

– Det stämmer inte in på mig. Jag kan inte identifiera sig med det, säger en kvinna han träffar i Nynäshamn som inte känner något större förtroende för kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista