Johan Hammarström. Foto:Peter Johansson/Sveriges Radio
Johan Hammarström andra vice ordförande i barn och utbildningsnämnden i Ekerö kommun. Foto: Peter Johansson/Sveriges Radio

Demonstration mot skolflytt på Ekerö

1:41 min

Ikväll kommer elever från Ekebyhovskolan på Ekerö att demonstrera utanför kommunhuset mot förslaget att lägga ner högstadiet. Nu kräver socialdemokraterna att beslutet skjuts upp.

Politikerna i Barn och Utbildningsnämnden ska hålla möte om skolans framtid, men nu kräver socialdemokraterna att beslutet skjuts upp i väntan på ett bättre beslutsunderlag tas fram.

Johan Hammarström är gruppledare för kommunens socialdemokrater.

– Jag ser med förhoppning fram mot mötet ikväll. Jag och vårt oppositionsråd ska besöka Ekebyhovsskolan ikväll och träffa lärare och elever och jag ska försöka vara med vid demonstrationen och prata med de som är på plats.

Barn och utbildningsnämnden i Ekerö kommun ska ta beslut om att flytta Ekebyhovskolans 165 högstadieelever till Tappströmsskolan. Nu vill socialdemokraterna att beslutet skjuts upp då de menar att beslutet har hastats fram. Frågan har inte utretts tillräckligt bra.

– Det finns ingen konsekvensanalys inför det beslut som ska fattas idag, och det finns heller inga tydliga utredningsunderlag som visar vilka alternativ till flytten som funnits säger Johan Hammarström (S).

Men Lena Gerby som är moderat ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Ekerö håller inte med om kritiken.

– Vi har jobbat med flera alternativ, ombyggnationer, tillbyggnationer och flyttar till olika enheter men det här är vad vi tror är allra bäst för eleverna. Vi ska ju renovera Ekebyhovsskolan också och då behöver vi ju utrymme för det säger Lena Gerby (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista