Äventyrsbad
Taket höll på att rasa in. Foto: Adam Ihse/TT Foto: Badglädje, arkivbild: Adam Ihse/TT

Tak höll på att rasa i äventyrsbad

Äventyrsbadet Sydpoolen i Södertälje stängdes i fredags med omedelbar verkan. Nu rapporterar flera lokala medier att anledningen till den akuta stängningen var att taket riskerade att rasa in.

Det var i fredags när ett skyddsombud synade badet som man upptäckte att en bärande pelare var i så dåligt skick att man tvingades att stänga äventyrsbadet.

Enligt ombudet är det en besiktningsman som gjort bedömningen av pelaren. Besiktningen gjordes för ungefär två veckor sedan och facket fick reda på hur stor risken var i onsdags eller torsdags. Kicki Höglund, regionalt skyddsombud på Kommunal, säger till Länstidningen att risken för ras var akut.

- Ja, annars går vi som skyddsombud inte ut och meddelar ett skyddstopp. Jag har haft en lång dialog med det lokala skyddsombudet och ingen av oss vågade gå på helg med risken att taket kunde rasa, säger hon till tidningen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista