Som mest har över 40 brandmän varit engagerade i släckningsarbetet vid branden i Kallhäll.
Som mest har över 40 brandmän varit engagerade i släckningsarbetet vid branden i Kallhäll. Foto: Foto: Anders Hildemar Olsson

Kraftig industribrand i Kallhäll

1:46 min

Vid tretiden i natt larmades räddningstjänst till en storbrand i en industrifastighet i Kallhäll i Järfälla kommun.

I huset finns bland annat en bilverkstad. Under räddningsarbetet har brandmännen lyckats få ut gasoltuber, som annars riskerade att explodera.

Räddningstjänsten har satt in omfattande resurser. Som mest har över 40-talet brandmän varit engagerade.  Räddningsledaren Mats Körner säger att branden sannolikt började i bilverkstaden.

-Den här branden är så pass intensiv, eftersom huset är ihopbyggt med en gammal industribyggnad har vi också fått en brandspridning i väggarna.

Tidigt i morse var bedömningen att man hade branden under kontroll, men det kommer dröja ett antal timmar innan branden är släckt. Ingen människa har kommit till skada i branden men de materiella skadorna är omfattande.

I inledningsskedet fanns uppgifter om att även bilprovningslokaler eldhärjats, men den byggnaden har förskonats från branden.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista