Niklas Hjulström, chef Västmanlands teater. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio.
1 av 2
Niklas Hjulström, ny chef för Västmanlands teater. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio.
Niklas Hjulström.
2 av 2
Niklas Hjulström. Foto: Henrik Montgomery/TT. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Hjulström ny chef för Västmanlands Teater

0:55 min

Regissören och skådespelaren Niklas Hjulström blir ny teaterchef för Västmanlands Teater. Han tillträder den 1 juni i år men inleder arbetet redan under mars månad.

Niklas Hjulström har tidigare varit chef för Angeredsteatern och konstnärlig ledare vid Folkteatern i Göteborg, men kommer närmast från Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm.

– Efter sex roliga år som skådespelare och regissör på Kulturhuset Stadsteatern känns det nu fantastiskt spännande att komma till Västmanlands Teater.

– Jag ser det som väldigt inspirerande att få verka inom teaterns ambitiösa uppdrag med ett levande teaterhus i Västerås och en mångfacetterad och bred verksamhet i regionen. Jag känner mig taggad, helt enkelt, säger Niklas Hjulström.

Förordnandet som ny chef för Västmanlands Teater är på fem år och han tillträder den 1 juni i år men inleder arbetet redan under mars månad.

Niklas Hjulström efterträder Kajsa Giertz som blivit chef för Helsingborgs stadsteater.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista