Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Matdistriktets lunchbord uppdukat Foto: SR
Matdistriktets lunchbord uppdukat. Foto: Sveriges Radio. Foto: Matdistriktets lunchbord uppdukat Foto: SR

Markiz testar Matdistriktet

"Buffé med härliga sallader och färgglada fat"
6:36 min

På den lilla lunchrestaurangen Matdistriktet på Rådmansgatan får man plocka till sig det man vill och sedan betala per hekto. Konceptet verkar falla Markiz Tainton i smaken.

Matdistriktet är ett fik- eller lunchställe på Rådmansgatan i centrala Stockholm. De arbetar mycket med ekologiska, svenskodlade varor.

P4 Stockholms testare - tv-kocken Markiz Tainton - beskriver stället som mysigt, med orden "lantligt" och "skärgård". 

Det är fin och fräsch mat och mysig lantlig stämning, men det är det här med att väga maten och att det ofta blir väldigt dyrt som gör att betyget blir lite svalare. Öppettiderna drar också ner betyget för det är bara öppet mellan 11 och 14, vilket är för snålt tilltaget. De får 7 av 10. 

Följ P4 Stockholms Äta-ute-guide.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".