BB Sophia förlossning
Foto: Maja Suslin/Scanpix

Praktikertjänst vd Johan Fredriksson om nedläggningen

3:21 min

– Det är ett av de svåraste beslut jag varit med och fattat, säger Johan Fredriksson, vd för Praktikertjänst, som är huvudägare i BB Sophia.

Praktikertjänst har under de två första verksamhetsåren haft en omsättning på cirka 320 mkr med en förlust på omkring 180 mkr. Enligt företaget finns i dagsläget och med nuvarande finansiering, ingen möjlighet att nå nollresultat.

– Det är vårt eget ansvar, ersättningssystemet har inte förändrats över tid. Hittills har vi haft fokus på att lösa problemen och det kommer vi att ha under de kommande sex månader. Vi har pratat med Stockholms läns landsting sedan augusti 2015 men vi har gemensamt kommit fram till slutsatsen att med dagens ersättningssystem inte kan fortsätta att driva verksamheten, säger Johan Fredriksson, vd, Praktikertjänst.

Med föräldrar i fokus, hur ska ni göra ett bra avslut?

– Vi kommer att ta vårt ansvar fullt ut. Uppsägningstiden är sex månader och vi kommer att ha fullt fokus på att leva upp till avtalet under den tiden. Dock ska sägas att vi kommer att ha patienssäkerheten i fokus och är det så att vi under perioden har svårt att upprätthålla patientsäkerheten, på grund av till exempel att vi inte kan behålla personal, så kommer vi sätta den i första rummet, avslutar Johan Fredriksson, vd, Praktikertjänst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista