Bilbrand i Råcksta
Bilbrand i P-huset i Råcksta. Foto: Björn Lindberg/Sveriges Radio.

Polisen jagar pyroman i Västerort

1:21 min

Sedan i höstas har det varit ett 25-tal bilbränder i området kring Vällingby/Råcksta i västra Stockholm. Nu tror polisen att det kan vara en pyroman som härjar i området.

– Ja det är det vi misstänker, vi har ganska tätt med bränder och de är till synes anlagda allihop, och det är framför allt bilar som brinner och de antänder sig ju inte själva.

Natten mot fredag brann det i ett parkeringsgarage i Råcksta. Fem bilar fick stora skador, och över 20 bilar fick rökskador.

Strax innan larmet om branden i parkeringsgaraget kom det ytterligare ett larm om en bilbrand i en carport i samma område

Även igår natt inträffade flera bilbränder i området, då eldhärjades tre bilar på Jämtlandsgatan.

Enligt Stockholmspolisen har det sedan i höstas brunnit i ett 25-tal bilar i området.

– Ja, det är et hyfsat begränsat område bestående av Grimsta, Jämtlandsgatan på andra sidan Bergslagsvägen i förhållande till Grimsta och södra Hässelby, säger Håkan Thor.

Även tidigare har det varit många bränder i området runt Grimsta i västra Stockholm då det brunnit i containrar och miljöstugor i området.

Polisen söker nu vittnen som kan ha sett saker i samband med bränderna, säger Håkan Thor

– Vi tror ju det är en eller ett fåtal personer och det grundar vi på tillvägagångssätt och platserna det brunnit på, säger Håkan Thor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista