Natte Högberg och Haddy Johansson ABF Huddinge Fotograf: Claes Herrlander / Sveriges radio
Natte Högberg och Haddy Johansson ABF Huddinge Fotograf: Claes Herrlander / Sveriges radio

Körsång för nyanlända i Vårby gård

1:47 min

I torsdags var det den första repetitionen för ABF Huddinges nystartade kör där nyanlända och etablerade svenskar kan sjunga ihop. 

Kören ska bestå av hälften nyanlända, hälften etablerade svenskar som kommer utforska sången och det svenska språket tillsammans.

Bakom projektet står ABF:s Kultur- och bildningscenter i Vårby gård och tanken är att alla ska kunna delta oavsett körvana, sång- eller språkkunskaper.

– Även om sången här står i centrum handlar det lika mycket om att lära känna nya människor, sen är det ett jättebra sätt att lära sig språket säger Natte Högberg, verksamhetsledare på ABF Huddinge.

Hittills har ett femtontal etablerade svenskar anmält intresse och Natte Högberg hoppas på att intresset ska fortsätta hålla i sig.

– Behovet av mötesplatser är stort och jag tror att en kör är ett bra sätt att mötas på lika villkor, säger Natte Högberg, verksamhetsledare på ABF Huddinge.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista