Kommunalråd: Det här kunde ha blivit ytterligare ett vansinnesdåd

Anna Ljungdell, kommunalråd: Både sorg och lättnad
4:08 min

Under måndagskvällen greps 14 personer i centrala Nynäshamn vid sina bilar, inte långt från ett flyktingboende som polisen tror var mål för den planerade attacken. Nu måste alla ta sitt ansvar för att inte trissa upp stämningen mer säger Anna Ljungdell, kommunalråd i Nynäshamn.

Det var under måndagskvällen som 14 personer greps i centrala Nynäshamn vid sina bilar. Dom är misstänkta för att ha planerat att attackera ett flyktingboende inte långt därifrån. 

På asylboendet bor ett 100-tal vuxna och barn av olika nationalitet. Det fanns ingen särskild hotbild. Säkerheten har nu skärpts där, enligt Migrationsverket.

Anna Ljungdell, socialdemokratiskt kommunalråd i Nynäshamn har inte fått några signaler om att det skulle vara ovanligt stökigt eller bråkigt kring dom flyktingförläggningar som finns i kommunen.

– Nu måste alla ta ansvar för att inte bidra till en upptrissad stämning, inte hetsa och hota, nu har vi haft tillräckligt med enskilda händelser. Det här skulle ha kunna ha blivit ytterligare en sådan, säger  Anna Ljungdell.

Vad vill du säga till dom som bor på dom här flyktanläggningarna i din kommun?

– Jag skulle säga att dom som planerade attacken inte är representativa för svenskar eller andra människor och att vi inte ska låta dom göra oss andra rädda, säger Anna Ljungdell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".