Otrohet
1 av 2
Foto: Linda Forsell / SvD / TT
Jane Andersson, privatdetektiv. Foto: Mia Bryngelson/Sveriges Radio
2 av 2
Jane Andersson, privatdetektiv. Foto: Mia Bryngelson/Sveriges Radio.
P5 STHLM

Jane tjänar pengar på andras otrohet

0:49 min

Jane Andersson är privatdetektiven som hjälper till att avslöja otrogna partners.

Det var efter att Jane sett den brittiska privatdetektiven Rebecca Jane intervjuas i Skavlan i SVT som hon bestämde sig för att byta karriär.

2012 lämnade hon sitt jobb som merchandiser i Borås och flyttade till Stockholm för att starta Den kvinnliga detektivbyrån. Nu är hon tjejen med varukorgen i matvarubutiken, affärskvinnan på restaurangen eller grannen som rastar hunden - ständigt osynlig i bakgrunden.

Idag har hon två anställda och jobbar bland annat med hjälpa människor att hitta sina biologiska föräldrar, sin gamla kärlek eller vän.

Men de flesta fallen handlar om misstänkt otrohet. 

– Dels känner du att du gjort ett bra jobb när du fått bevisningen och kunden kan ha en ärlig diskussion efteråt. Men du blir ju även glad när de har fel, för då känner man ju att det finns fortfarande hopp om mänskligheten, säger Jane. 

Jane blir fortfarande chockad över hur oförsiktiga människor är när de är otrogna. 

– Jag tycker det är väldigt respektlöst när personer står och hånglar i samma kvarter som de bor med en person som inte är deras fru eller partner. Det behövs inte kameror inne i ett sovrum för att avslöja och dokumentera vad jag anser är att gå över gränsen. Oftast sker det på allmänna platser. 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista