Många utryckningsfordon stod stilla vid Attunda Brandkårs station i Märsta.
1 av 2
Många utryckningsfordon stod stilla vid Attunda Brandkårs station i Märsta. Foto: Ulf Bungerfeldt/Sveriges Radio
Flaggan på halv stång för att hedra omkomne brandmannen. Foto: Ulf Bungerfeldt, P4 Stockholm
2 av 2
Flaggan på halv stång för att hedra omkomne brandmannen. Foto: Ulf Bungerfeldt, P4 Stockholm Foto: Foto: Ulf Bungerfeldt, P4 Stockholm

Tyst minut för avliden brandman

1:41 min

Idag hölls en tyst minut på många brandstationer för att hedra den brandman i Märsta, som avled efter att ha blivit påkörd vid en trafikolycka i Rosersberg.


– För Storstockholms Brandförsvar är olyckan ett hårt slag för alla, särskilt de som kände den förolyckade brandmannen. Våra tankar går till hans anhöriga, säger kommunikationschef Veronica Sandström till P4 Stockholm.

Idag hölls en tyst minut på många brandstationer i Stockholmsområdet. Vid Attunda Brandkår deltog också många andra utryckningsfordon vid dagens tysta minut. Polis, ambulans och åtskilliga bärgare var på plats.

En av dem var Andreas Milland, som jobbar på Assistanskåren.

– Det är ett jätteproblem att bilister inte respekterar en arbets- eller olycksplats - och sänker farten, jag har själv varit oerhört nära att bli påkörd säger han.

Vad ska man göra för att ändra på bilisternas dåliga beteende?

– Ja, kanske som i USA, där polisen har möjlighet att utdöma kraftiga böter för den som inte sänker farten vid en olycksplats, säger Andreas Milland.
Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista