Knivattack på Edsbergsskolan i Sollentuna.
1 av 2
Knivattack på Edsbergsskolan i Sollentuna. Foto: Ulf Bungerfeldt/SR
Edsbergs skola
2 av 2
Edsbergs skola Foto: Grafik

Knivskärning på skola i Sollentuna

1:27 min

En knivattack har skett på Edsbergsskolan i Sollentuna. Enligt polisen har en elev skadats på flera ställen på kroppen och förts till sjukhus.

Enligt polisen har en pojke i tonåren blivit skuren i armen och handen med ett "knivliknande föremål". Han har tagits om hand av ambulanspersonal men har inte livshotande skador.

Larmet kom strax innan tolv.

– Det hände i korridoren på andra våningen. Vi hade lunchrast och skulle gå till lunchen, säger eleven Michelle som berättar att hon och klasskompisarna samlades ute på fotbollsplanen.

Var folk oroliga?

– Ja, det var många som grät.

Hur kände du?

– Jag vet inte. Jag blev chockad. Det var min första känsla, säger Michelle.

En förundersökning om försök till mord är inledd och polisen söker efter gärningsmannen som ska ha avvikit från skolan.

– Det finns uppgifter om vem som har gjort det här så vi letar efter en specifik person, säger Stockholmspolisens presstalesperson Albin Näfverberg.

P4 Stockholms reporter Ulf Bungerfeldt beskrev stämningen vid skolan som lugn och avvaktande drygt en timme efter larmet. Polisen hade då spärrat av området utanför Edsbergsskolan och både elever och poliser stod utanför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista