Sollentuna kommunhus. Foto: Ulf Bungerfeldt/SR
Sollentuna kommunhus. Foto: Ulf Bungerfeldt/SR

Sollentuna stöttar elever efter knivskärning

"Imorgon har vi extrapersonal på plats"
2:09 min

Kuratorer från andra skolor i Sollentuna har idag tagit hand om elever på Edsbergsskolan med anledning av att en elev knivskars där idag.

– Det är allvarligt det som har hänt och skolan vidtog på en gång åtgärder för att ta hand om den skadade pojken, så ambulans tog hand om pojken och polis meddelades samtidigt.

– Under tiden organiserades ett arbete för att ta hand om de elever som finns på skolan, säger Manfred Holmelin som är tillförordnad chef för barn och utbildningsförvaltningen i Sollentuna kommun.

Hur mår personal och elever på skolan nu?

– Ja de har tagit omhand under dagen. Kurator och skolsköterskor från övriga skolor i Sollentuna kallades in och fanns på plats med kort varsel.

Vad händer på skolan imorgon?

– Imorgon är det vanlig skoldag, vi har extrapersonal på plats från vår POSOM-grupp och vi kommer organisera arbete så att eleverna får bearbeta sina känslor, säger Manfred Holmelin som är tillförordnad chef för barn och utbildningsförvaltningen i Sollentuna kommun.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".