Knivattack på Edsbergsskolan i Sollentuna.
Knivattack på Edsbergsskolan i Sollentuna. Foto: Sveriges Radio.

Krisbearbetning i fokus på skola i Sollentuna efter knivattack

1:05 min

I Sollentuna har i dag krisbearbetningen fortsatt efter att en pojke i går blev knivskuren på Edsbergsskolan. Stämningen beskrivs som samlad och allvarlig.

Pojken skadades inte allvarligt i attacken. Två minderåriga har gripits misstänkta för gärningen.

I dag har kommunen haft gott om extrapersonal på högstadieskolan för att ge eleverna möjligheterna att vädra sina tankar och funderingar, både individuellt och i grupp. Även personalen har fått stöd. Och det är många som valt att prata.

-Det är många tankar och funderingar kring det inträffade naturligtvis, säger Manfred Holmelin, tillförordnad förvaltningschef på Sollentuna barn- och utbildningsförvaltning.

En hel del av samtalen ha kretsat kring de diskussioner som pågår på sociala medier kring händelsen.

-Det florerar en mängd rykten. Det blir alldeles tydligt för många av våra elever att det sprids mycket osanningar, säger Manfred Holmelin.

Det här är bland det värsta som kan hända och något som många organisationer övar för att kunna hantera. Manfred Holmelin tycker att den kommunala krisorganisationen har fungerat bra. Både i går och i dag har man lyckats få ut extrapersonal för krisbearbetning.

-Vår krisorganisation i att leda och i att styra arbetet på ett bra sätt, det fungerade fullt ut, säger Manfred Holmelin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista