Södetälje kanal
Södetälje kanal Foto: Johan Nilsson / TT

Fem omkom då bil störtade ner i Södertälje kanal

0:49 min

Efter dödsolyckan i går natt i samband med broöppningen av motorvägsbron i Södertälje, då fem människor omkom, står det nu klart att det var ett brittiskt indieband och deras manager som omkom. Bandet hade spelat i Norrköping och var på väg till Arlanda. Enligt BBC, som varit i kontakt med brittiska UD, har de anhöriga underrättats.

Polisen vet fortfarande inte vad som ligger bakom den tragiska olyckan. Larmet kom från ett vittne vid klockan 02.34 under natten mot lördagen. Enligt polisen ska bron ha varit öppen men på väg ner när olyckan inträffade.

När räddningstjänsten kom till platsen hittades först två omkomna i bilen. Klockan 15.30 hade ytterligare tre personer hittats i vattnet. Bilen, som också bärgades, var kraftig demolerad.

– Det blir väldigt stora krafter när man slår i vattnet från en sådan höjd. säger Lars-Åke Stevelind vid räddningstjänsten till TT.

De omkomna i bandet var födda mellan 1983 och 1996 och hade tidigare på kvällen spelat i Norrköping. De var på väg hem till Storbritannien när olyckan inträffade och skulle ha spelat i Guildford utanför London på lördagskvällen. Bandet befann sig i början av en gryende karriär, de släppte nyligen en singel och i samband med det gav de sig ut på en längre turné. De hade också blivit inbjudna av BBC till att spela på jättefestivalen South by Southwest i Texas senare i vår. Men nu fylls deras Facebooksida istället av kondoleanser.

Martin Bergholm, polisinspektör vid Södertäljepolisen, säger till TT att polisen har en god uppfattning om hur olyckan gick till men vill inte gå ut med fler detaljer än vad som redan är känt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista