Karin Kling
1 av 3
Karin Kling Foto: Adam Öjdahl/We effect
Karin Kling och Biata Chisi.
2 av 3
Karin Kling och Biata Chisi. Foto: Adam Öjdahl/We effect
Karin Kling och Biata Chisi
3 av 3
Karin Kling och Biata Chisi Foto: Adam Öjdahl/We effect

Karin testade"världens tuffaste jobb"

5:20 min

Barnsjuksköterskan Karin Kling från Huddinge har i tre veckor jobbat som bonde i världens fattigaste land, Malawi. Nu är hon hemma igen. 

Karin Kling rekryterades för "Världens tuffaste jobb" av biståndsorganisationen We Effect. Under tre veckor arbetade hon sida vid sida med den kvinnliga bonden Biata Chisi. 

Hon bodde tillsammans med familjen i byn i ett litet hus på 20-30 kvm, där alla sov på madrasser.

– De var så självklara på något sätt och de tog mig till sig. Jag var en del av familjen. Vi fick jättefin kontakt på en gång.

I princip alla i Malawi är jordbrukare och man livnär sig på att bruka sin egen jord.

– De svälter inte men de äter inte helt näringsriktigt. De har brist på många matvaror. Men familjen led inte samma nöd som många andra.

Förra året drabbades Malawi av torka och det märks i det dagliga livet.

– Folk har börjat stjäla mer. Barnen slutar komma till skolan eftersom de måste hitta mat eller inte orkar gå. Det overkliga blev mer verkligt. Det var svårt att värja sig. Jag hade kunnat dra fram mina pengar men det är inte helt okomplicerat eftersom man då får en konstig ställning i byn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista