Servicekontor blir kvar i Hallunda
Elisabeth Hultengren, försäkringskassan och Ebba Östlin socialdemokratiskt kommunalråd i Botkyrka. Foto: Erik Andersson/ Sveriges Radio

Hallunda får behålla Försäkringskassan

Elisabeth Hultengren: Det handlar om service
1:39 min

Efter några månaders frostiga förhållanden mellan Försäkringskassan och Botkyrka kommun kommer kontoret i Hallunda att bli kvar.

Det har varit vår avsikt hela tiden att finnas kvar i Botkyrka säger Elisabeth Hultengren, avdelningen för Försäkringskassans kundfrågor. 

- Vi har letat efter en lokal i ett års tid.

Verksamheten ska dock flytta till nya lokaler i höst, exakt var är inte klart men ambitionen är i eller i närheten av Hallunda centrum.

Ebba Östlin är socialdemokratiskt kommunalråd och säger att det är av största vikt att kontoret med Försäkringskassa, Skatte- och pensionsmyndighet blir kvar.

–Dels handlar det direkt om service till våra invånare säger Ebba Östlin - men sen handlar det om ett större perspektiv med utveckling av våra förorter där staten som arbetsgivare har en viktig roll,  men också med närvaro och service till de människor man är till för.

Och den principiella kritiken från Botkyrka när det gäller myndigheters närvaro eller frånvaro i förorten finns kvar, även om Försäkringskassan stannar i Hallunda.

–Jag är väldigt glad att försäkringskassan visade sig vara ett undantag men jag tror att det för medborgarna är viktigt att verksamheten inte bara finns i Stockholms city utan även i förorten och i Sverige, säger Ebba Östlin, socialdemokratiskt kommunalråd i Botkyrka.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".