Seluah Alsaati.
Seluah Alsaati. Foto: Amanda Möllenhoff

Seluah Alsaati skriver låtar i tunnelbanan

3:58 min

Det är när Seluah Alsaati åker genom Stockholm som hon skriver sina låtar om saker som berör henne. Efter att ha blivit sexuellt trakasserad i tunnelbanan skrev hon Min kropp är min.

Bakom Seluah Alsaatis texter finns ett stort samhällsintresse och hon jobbar på ABF Stockholm i Järva som verksamhetsutvecklare med folkbildning tillsammans med föreningar och sociala rörelser. 

I P4 Stockholm framförde hon sin låt Min kropp är min live. 

– Delar av den har jag gjort i tunnelbanan, inspirationen har absolut kommit därifrån. En del i låten handlar just om en kille som tog mig på röven i tunnelbanan och det är en verklig händelse. 

Seluah Alsaati pratar om att det ofta händer att kvinnor blir utsatta för sexuella trakasserier på allmänna platser och att debatten nyligen blossat upp igen. Hon ville skriva med den här låten är att det egentligen inte är någonting nytt, det som drabbar oss kvinnor.

– Utan vi har varit med om det här hela vår uppväxt och det är någonting fel, dåligt och jag vill med låten bara säga till alla kvinnor att våra kroppar är våra och vi har rätt till att ha hundra procent bestämmande över den utan att någon ska röra oss om det inte är så att vi själva vill.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista