STOCKHOLM 2016-02-17 Stavhopparen Lisa Gunnarsson under Globen-galan i Stockholm på onsdagskvällen. Foto Maja Suslin/TT
Foto: Maja Suslin/TT

16-åriga Gunnarsson slog världsrekord

0:29 min

Stavhopparen Lisa Gunnarsson som tävlar för Hässelby SK satte inomhusvärldsrekord för 16-åringar när hon klarade 4,49 under friidrottsgalan i Globen.

Förra veckan tangerade Lisa Gunnarsson Angelica Bengtssons ungdomsvärldsrekord på 4,47 i en tävling i Frankrike - ett rekord som superlöftet nu putsade med två centimeter på friidrottsgalan i Globen.

– Det kändes jätteskönt och jättekul att ha en sådan publik bakom sig som gör att man hoppar över höjderna, säger 16-åriga Lisa Gunnarsson till Radiosporten.

Hon är inte förvånad över resultatet.

– Det var tänkt att jag skulle hoppa så här högt efter alla träningar jag gjort, jag märkte på träningen att det kommer hoppas högt, säger hon.

Hur var det att hoppa bättre än Angelica Bengtsson?

– Helt ok.

Radiosportens expert Miro Zalar var full av beundran över Gunnarssons hoppning.

– Det är otroligt kul att se henne satsa, hon har väldigt bra teknik. Jag är djupt imponerad, sade Zalar i Radiosportens direktsändning från Globen.

Affischnamnet Angelica Bengtsson rev ut sig på 4,49 efter att ha klarat 4,39. En stor missräkning för småländskan, som nu överväger att stå över resten av inomhussäsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista