Turkiska föreningslokalen i Fittja
Ingen skadades vid attacken men den turkiska föreningslokalen blev mycket förstörd. Foto: Anders Ohlsson/ Sveriges Radio

Polisen ökar insatser efter explosion

1:06 min

Polisen utökar nu sina trygghetskapande insatser för att förhindra oroligheter mellan turkiska och kurdiska fraktioner i länet.

Polisen har ännu ingen gripen efter attacken mot den turkiska föreningslokalen i Fittja i Botkyrka. Ingen person skadades men rutor krossades och en vägg rasade in.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Lars Byström, polisens presstalesperson säger att man nu utökar bevakningen och det trygghetsskapande arbetet.

– I lördags var det ju en upploppsliknande situation i samband med en prokurdisk demonstration i Fittja, i samband med den skottskadades även en man allvarligt.

Kan ni se att det finns ett samband mellan attacken mot föreningslokalen och det som hände i helgen?

– Självklart utreder vi om det finns ett samband

Det som har hänt, gör det att ni utökar bevakningen?

– Ja, vi vidtar en del trygghetsskapande åtgärder och en del annat som vi inte medialt vill flagga ut. Vi är på olika platser för att prata med folk som är bekymrade över det som hänt, sedan har vi ju våra dialogpoliser som har daglig kontakt med de inblandade parterna. Vi ska se till att bråket inte eskalerar.

Är du orolig över att det ska hända fler liknande saker?

– Vår målsättning är att förhindra att det händer fler saker.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista