Sig-Britt Karlsson.
Sig-Britt Karlsson. Foto: KTH

Hon föreslås bli ny rektor för KTH

Professor Sigbritt Karlsson föreslås som ny rektor för KTH - Kungliga tekniska högskolan med säte i Stockholm.

Hon är i dag rektor för Sveriges minsta högskola, nämligen Högskolan i Skövde. Karlsson är tämligen hemtam på KTH. Hon har själv studerat, forskat och arbetat vid lärosätet.

– Sigbritt har varit den starkaste kandidaten och vi anser att hon blir en bra rektor för KTH. Hon var den kandidat som bäst uppfyller den kravprofil vi upprättade före rekryteringsarbetet påbörjades. Hon har bedrivit världsledande forskning, är en erkänt duktig ledare inklusive van att leda ett lärosäte, har arbetat aktivt med jämställdhetsfrågor och är duktig på att kommunicera, säger Börje Ekholm, nomineringskommitténs ordförande.

– Jag har ju varit på KTH sedan jag var 19 år och har mitt hjärta här. Tiden som rektor i Skövde har gett mig många bra erfarenheter och perspektiv, som jag kommer ha stor nytta av i arbetet här, säger Sigbritt Karlsson.

Sigbritt Karlsson börjar sitt nya arbete i höst, men först ska regeringen fatta beslut i frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista