Anna Leff - hjälte.
Anna Leff räddade en kvinna ur det iskalla vattnet i Söderbysjön. Foto: Ylva Lilja/SR

Anna räddade kvinna från att drunkna i Söderbysjön

"Jag har varit orolig för henne"
5:39 min

På torsdagen inleddes en rättegång där en man står åtalad för att ha försökt döda sin före detta fru genom att knuffa ner henne i vattnet. Anna Leff var den som räddade livet på kvinnan. 

När Anna Leff promenerade i Nackareservatet i början av december hörde hon någon skrika. I det iskalla vattnet i Söderbysjön låg en panikslagen ung kvinna som höll på att drunkna.

Förskolläraren och tvåbarnsmamman Anna Leff från Kärrtorp berättar hur hon blev helt chokad när hon i vattnet ser en person med cykelhjälm och ryggsäck skrika och fäkta med armarna.

Hon kastar sig i vattnet och drar in kvinnan och med hjälp av flera andra personer lyckas hon få upp den medtagna kvinnan på land.

Hann du bli rädd?

- Inte då, jag blev skakig när jag kom hem och förstod vad som hade hänt. Hon hade ju kunnat drunkna om inte jag hade kommit där. 

Nu pågår en rättegång mot kvinnans exmake. Han misstänks för mordförsök, och Anna var kallad som vittne.

- Det var skönt att få berätta om händelsen och få säga vad jag såg. Och jag värnar om den här kvinnan och hoppas att hon mår bra, säger Anna Leff.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".