Landstingets chefsjurist Anne Rundqvist. Foto: Ulf Bungerfeldt/ Sveriges Radio
1 av 2
Landstingets chefsjurist Anne Rundqvist. Foto: Ulf Bungerfeldt, Sveriges Radio
Landstinget ska nu utreda bolaget Prima.
2 av 2
Landstinget ska nu utreda bolaget Prima. Foto: Foto: Ulf Bungerfeldt, P4 Stockholm

Landstinget utreder avtalet med Prima psykiatri

1:23 min

Landstinget ska granska sitt eget förlikningsavtal med företaget Prima Psykiatri i Liljeholmen - där Prima ska betala tillbaka nästan en halv miljon kronor.


Vi måste vara säkra på att det här förlikningsavtalet är lagligt och riktigt, säger landstingets chefsjurist Anne Rundqvist till P4 Stockholm.

Prima vuxenpsykiatri i Liljeholmen ska betala tillbaka nästan en halv miljon kronor till landstinget.

Det här kunde P4 Stockholm rapportera för snart två veckor sedan. När landstinget granskade verksamheten upptäckte man bland annat att kliniken många gånger registrerat ett och och samma besök som flera besök och dämed fått mer pengar än de skulle ha av landstinget.

Resultat: 450 000 kronor ska betalas tillbaka - enligt ett så kallat förlikningsavtal mellan Landstinget och företaget Prima.

Men nu har det dykt upp frågetecken, och därför har landstinget börjat utreda hur det gick till när det här förlikningsavtalet skrevs - inte minst om beloppet det handlar om är riktigt. Enligt P4 Stockholms källor borde det egentligen vara betydligt högre än en knapp halv miljon.

Det är det en av de saker vi ska titta på, säger landstingets chefsjurist Anne Rundqvist.

– Vi vet att det finns oklarheter kring avtalet, och det är ju därför vi startat den här utredningen, säger hon till P4 Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista