Josette Bushell-Mingo ordförande för CinemAfrica
CinemAfricas ordförande Josette Bushell-Mingo. Foto: Sveriges Radio.

En filmfestival i rörelse

1:55 min

CinemAfrica är Skandinaviens största filmfestival där filmer skapade i Afrika visas. Filmerna visas på Zita, Klara i Kulturhuset, Sture och Etnografiska museet. 

Det är det dags för ännu en filmfestival i stan! CinemAfrica heter den och har hållit på sedan 1998. 25-26 februari visas film på fyra platser i Stockholm.

– Vi ser i samhället att det är viktigt för folk, att CinemAfrica har en plats, inte bara på biljettförsäljningen utan på reaktioner. Publiken har blivit yngre och mer mångfaldig, säger Josette Bushell-Mingo ordförande för CinemAfrica.

– Det kommuniceras på ett annat sätt idag. Inte bara på affischer som förut utan mun till mun och digitalt. Det blir ett nytt sätt att ta kontakt och folk vill vara en del av det här, säger Josette.

I år är heter temat The Land och syftar lite ironiskt på den bild av att Afrika skulle vara ett land, istället för att det är världens näst största världsdel med flera länder och kulturer.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista