Eriksdalsbadet
Eriksdalsbadet. Foto: Nadya Norton/Sveriges Radio

Nytt fall av sexuellt ofredande på Eriksdalsbadet

1:32 min

Nio tonårspojkar misstänks ha varit inblandade i ytterligare ett sexuellt ofredande på onsdag eftermiddag på Eriksdalsbadet på Södermalm.

– Badhuset kontaktade oss om att två flickor hade blivit utsatta för sexuellt ofredande. Flickorna i trettonårsåldern uppgav att de blivit utsatta för ofredande i bassängen av nio pojkar som är skäligen misstänkta, säger Mats Eriksson som är presstalesperson på polisen.

Vet ni vilka pojkarna är?

– Ja vi vet vilka det är.

Den senaste tiden har vi rapporterat om flera fall av sexuella ofredanden, övergrepp och en misstänkt våldtäkt i Eriksdalsbadet.

Och igår, onsdag kom ännu en anmälan in. Det är två flickor i trettonårsåldern som anmält en grupp på nio pojkar i 15-16årsåldern för sexuellt ofredande.

Polisen har utökat sin bevakning på Eriksdalsbadet, men igår när det här hände var de inte på plats. Nu väntar förhör av de inblandade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista