Blommor på mordplatsen
Blommor på mordplatsen. Foto: Nora Lorek/ TT

Walkietalkie-spåret aktuellt i Palmeutredningen

Spaningsledare Dag Andersson om walkietalkie-spåret
1:52 min

På söndag är det 30 år sedan statsminister Olof Palme mördades på Sveavägen i Stockholm. Ett aktuellt spår rör personer som setts med walkietalkies.

Ett spår som det fortfarande arbetas aktivt med rör personer med walkietalkies som setts kring mordplatsen.

Det framkom när åklagare och polis under torsdagen höll en pressträff för att berätta om det digra utredningsarbetet genom åren.

– Ser man till iakttagelserna vid och kring brottsplatsen vad det gäller walkietalkie, så är vi i dag uppe i ett 80-tal sådana iakttagelser. Det är alldeles för många, enligt min mening, för att man inte ska ta det på största allvar, säger Dag Andersson.

Utredningsmaterialet omfattar 250 hyllmeter material. Tipsen strömmar fortfarande in i jämn takt, berättar Palmegruppens chef Hans Melander.

– Den här utredningen är ju unik med anledning av att det gått så lång tid och att det är ett stort material. Vi får hela tiden in nya tips och nya uppslag, men det är ju jättesvårt att veta vart de leder. Ska man ge ett enkelt svar är det som att lägga ett stort pussel. Och saknas vissa bitar får man inte ut pusslet, säger Hans Melander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".