Lars med ett brev i handen Foto: privat
Lars efterlysning lyckades. Foto: Privat
P5 STHLM

Lars hittade Almas biljetter

3:26 min

Mitt på Hornsgatan hittade Lars Österdahl ett kuvert med fotbollsbiljetter. När han såg den handskrivna hälsningen lade han ut en efterlysning på Facebook.

På onsdagmorgon hittade stockholmaren Lars Österdahl ett kuvert på Hornsgatan i Stockholm. I kuvertet låg två biljetter till matchen mellan Hammarby och Ljungskile på måndag.

– Första tanken var "schysst med biljetter", men sen såg jag att det var till Bajen och då blev jag inte lika glad eftersom jag är gnagare, berättar Lars.

Men i kuvertet fanns även en lapp - formad som ett hjärta med texten:

Till pappa. Jag hoppas att du fick en bra alla hjärtans dag. Från Alma.

Då högg det till i Lars hjärta.

– Det vart en helt annan känsla. Jag har själv barn och började tänka på att hon inte hade fått fram det här brevet till sin pappa.

Lars tog ett kort som han lade upp på Facebook. Efter ett par timmar hade inlägget delats hejvilt. Hammarby hade delat efterlysningen och olika medier hörde av sig.

– Att det skulle ta sådan skruv hade jag aldrig trott, säger Lars.

På kvällen blev Lars kontaktad av Almas pappa. Både han och dottern Alma är glada över att presenten äntligen kommit fram.

– Hon var inte så ledsen över biljetterna i sig, men hon blev glad att brevet kom fram.

Om det hade varit biljetter till AIK, hade du tänkt annorlunda då?

– Resultatet hade blivit detsamma. Går man på ett evemang efter att ha öppnat det där brevet har man ju inget hjärta i kroppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista