Carl Sandin från Botkyrka kommun och Jens Johansson, Korpen
Carl Sandin från Botkyrka kommun och Jens Johansson, Korpen. Foto: Christy Chamy/ Sveriges Radio

Här kan barn testa allt från dans till filmskapande

1:35 min

Sportlovslediga barn med mycket spring i benen kan bege sig till Botkyrka Winter Games, där det i veckan finns en uppsjö pröva-på-aktiviteter.

Sportlovsveckan har nu dragit i gång på allvar i Stockholms län och på många håll anordnas olika typer av aktiviteter för barnen.

I Botkyrka finns det möjlighet för barn i låg- och mellanstadieåldern att pröva på olika saker - gratis - i idrottshuset i Tumba och i Botkyrkahallen.

Eventet heter Botkyrka Winter Games och har nu börjat bli ett "inarbetat koncept", berättar Carl Sandin, en av anordnarna från kommunen.  

– Vi vill ge våra idrottsföreningar en chans att visa upp sig och erbjuda unga vettiga aktiviteter och en chans att hitta sin grej.

Skiljer sig det här årets aktiviteter från tidigare år?

– Cricket är nytt för i år. Vi har en curlingbana, isaktiviteter, Dj-workshop och en liten filmverkstad bland annat, berättar Carl Sandin.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista