"Pang så bröt jag hans arm"

2:50 min

Sveriges första damklubb i armbrytning finns i lilla Tungelsta. Tanken var att det inte bara skulle vara en klubb för tjejer. Men den enda killen slutade. 

– Han kanske inte ville bli klådd av tjejer, säger Malin Kleinsmith, med ett leende på läpparna.

Hon är den som startade klubben i Tungelsta och är själv ett riktigt armbrytarproffs, med tre VM-silver och fyra VM-brons i bagaget.

En värre historia än killen som självmant lade av - är en om en kille i England som skulle bjuda på en drink om hon tog honom i armbrytning.

– Glömde bort att tänka på säkerheten. Pang så bröt jag hans arm. Slutade med att jag stod och grät och han tröstade mig, berättar Malin.

En av dem som gått med i den nystartade armbrytningsklubben - som fått namnet Core Gym Club Armwrestling - är Louise Lundell, som i helgen vann sin första nybörjartävling.

– Såg när Malin skulle ha sin första träning där, ville sätta igång med träning och sedan blev jag fast. Nu är det jag tränar och det går bra.

Vad är det svåraste?

– För mig är det att vara snabbt i starten, säger Louise.

Direkt efter att domaren sagt "ready go" ska man vara nere i kudden, förklarar Malin. 

– Min längsta match har hållit på i 19 sekunder. Då är man mör, fortsätter hon.

Är det råstyrka eller teknik som gäller?

– Jag skulle säga 50-50. Är någon riktigt råstark i underarmar och händer är det svårt att ta dem på bara teknik. Så man behöver styrka också, avslutar Malin.

Vill du få tips på hur du klår dina motståndare i armbrytning? Titta på filmen ovan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista