De två häktades i Attunda tingsrätt. Foto: Siri Hill/SR
De två häktades i Attunda tingsrätt. Foto: Siri Hill/SR

Två häktade för mord i Upplands Väsby

1:07 min

En 33-årig man häktades idag på sannolika skäl misstänkt för mord på en 29-årig kvinna i Upplands Väsby i februari. Även en kvinna i 30-års åldern häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Det var i februari som en 29-årig kvinna hittades död i Upplands Väsby. Hon hade då varit försvunnen sedan november och idag hölls häktningsförhandlingar bakom lyckta dörrar i Attunda tingsrätt mot de två personer som kopplas till mordet.

En 33-årig man häktades på sannolika skäl misstänkt för mord, medan hans sambo, en kvinna i 30-årsåldern, häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Såhär kommenterar mannens försvarsadvokat Sven Severin tingsrättens beslut.

– Han nekar till brott och gör gällande att han inte är gärningsman till detta. Han hade ju hoppats på att bli släppt idag så det är klart att han är besviken. Och ska man bli inlåst på sju kvadratmeter för något man nekar till är det klart att det väcker känslor, säger Sven Severin.

Förundersökningen kring mordet fortsätter nu men åklagare Ewa Tvengström var förtegen efter förhandlingarna.

– Jag har inga kommentarer. Jag begärde dem häktade och rätten gick på den linje som jag hade yrkat. Jag går inte in på några detaljer när det gäller utredningen. Den är i ett alldeles för tidigt skede för att jag ska kunna ha någon uppfattning om det nu, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista