Simhall
Stockholm ökar tryggheten på simhallarna. Foto: Varfjell, Fredrik/ TT

Stockholms simhallar ska bli tryggare

0:57 min

Idrottsförvaltningen ser över tryggheten i Stockholms simhallar. Det efter att polisanmälningarna om sexuella ofredanden har ökat under hösten.

Sedan en tid tillbaks polisanmäler staden alla allvarliga brott som inträffar på stadens idrottsanläggningar. Enligt förvaltningen har anmälningarna om sexuella ofredanden ökat under senhösten Stockholms simhallar.

I de flesta fall har pojkar eller unga män utan vuxet sällskap varit inblandade. Och trots en rad åtgärder för att få ner antalet ofredanden fortsatte anmälningarna att öka under december och januari.

Nu har idrottsförvaltningen gjort en trygghetsöversyn med några förslag på hur man ska komma tillrätta med problemen. Det handlar bland annat om att öka bemanningen i simhallarna, förbättra rutinerna kring anmälningarna.

Dessutom ska antalet kameror bli fler. Eriksdalsbadet på Södermalm har idag kameror på flera ställen i anläggningen och kommer att ansöka om att få sätta upp ännu fler.

Det finns idag ingen komplett statistik på hur stort problemet är med sexuella ofredande i Stockholms simhallar, därför skriver förvaltningen att mörkertalet kan vara stort. För att få bättre koll på läget så anmäler förvaltningen sedan en tid tillbaks alla allvariga brott som sker på stadens idrottsanläggningar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista