Pernilla Andersson.
1 av 2
Pernilla Andersson. Foto: TT
Pernilla Andersson på Melodifestivalen 2016.
2 av 2
Pernilla Andersson på Melodifestivalen 2016. Foto: TT

Pernilla Andersson skrev låtar som terapi

0:41 min

Nu tar Pernilla Andersson revansch efter Melodifestivalen. Nya albumet hyllas av flera tunga kritiker och nu är hon på väg till Musikplats Stockholm för ett liveframträdande.

Någon seger fanns inte att hämta i Melodifestivalen 2016 för Pernilla Andersson som åkte ur tävlingen direkt med låten Mitt Guld. Hon själv ryckte på axlarna åt floppen och såg istället fram emot att släppa sitt album där låten skulle få sin rätta inramning. Och enligt flera recensenter växer Mitt Guld till något annat när den hamnar på Tigrinnan som nya skivan heter. Albumet är Pernilla Anderssons mest personliga hittills i karriären och handlar bland annat om känslorna runt skilsmässan från Dregen och när hennes far insjuknade i svår alzheimer.

–Jag har gjort skivan nästan bara för mig själv. Jag har behövt ett album som jag kan spela hemma för att gaska upp mig. Jag har haft lite jobbiga saker runt omkring och istället för att gå i terapi har jag gjort den här plattan. Men det jobbigaste är nästan att släppa ut det. Det är så oerhört personligt, säger Pernilla Andersson om albumet i en intervju med Fredrik Eliasson i Musikplats Stockholm.   

Den direktsända spelningen med Pernilla Andersson äger rum i Radiohuset, Stockholm (Oxenstiernsgatan 20) fredag 18 mars. Fritt inträde, först till kvarn! OBS! Inget biljettsystem, man köar utanför Studio 4 i Radiohusets entréhall. Intervju klockan 12.10, konsertstart klockan 12.30.

Mer om Musikplats Stockholm här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista