Ann-Margarethe Livh (V). Foto: Helen Ling /Svergies Radio.
Ann-Margarethe Livh (V). Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.

Demokratiborgarråd: Tjejer behöver fritidsgårdar

2:32 min

Kvinnor behöver större utrymme, säger Ann-Margarethe Livh (V) inför ett möte om kvinnors rätt till det offentliga rummet på Järvafältet.

Mötet hålls av föreningen Spånga Blåband i Bromsten som har fått 1,5 miljoner kronor från Boverket får att få fler kvinnor att ta plats på runt centrum och torg.

– Exempel på gång just nu är familjehuset i Rinkeby som riktar sig mycket till kvinnor. Det är ett första steg till att få något som riktar sig till kvinnor i centrum, säger demokratiborgarråd Ann-Margarethe Livh (V).

P4 Stockholm har tidigare rapporterat om problemen med att kvinnor inte upplever att de har en given plats på kaféer och torg på Järvafältet.

Det kommunägda fastighetsbolaget Svenska bostäder planerar att bygga om i Husby centrum, enligt en feministisk stadsplanering, så att antalet kvinnliga butiksägare blir lika många som antalet manliga.

Ann-Margarethe Livh (V) tror inte att det räcker att bygga om. Men det är en bra början.

– Patriarkala värderingar bemöter man genom att ge kvinnor större utrymme och makt, säger Ann-Margarethe Livh (V). 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista