Weeping Willows
1 av 3
Weeping Willows Foto: Lars-Åke Gustavsson /Sveriges Radio.
Weeping Willows
2 av 3
Weeping Willows Foto: Lars-Åke Gustavsson /Sveriges Radio.
Weeping Willows
3 av 3
Weeping Willows Foto: Lars-Åke Gustavsson /Sveriges Radio.

Weeping Willows till Musikplats Stockholm i vår

0:30 min

Weeping Willows är tillbaka med ny musik och nu laddar det populära Stockholmsbandet för livespelning på Musikplatsen.

Magnus Carlson och hans band Weeping Willows är populärare än någonsin. Gruppen som började spela covers på Södermalms krogar under 90-talet slog igenom med debutskivan Broken Promised Land 1997.

Nästan 20 år senare fortsätter de att utveckla sin musik samtidigt som de fortfarande rör sig över de musikaliska landskap publiken vant sig att att höra dem. På fredagen släpptes nya albumet Tomorrow Became Today som ger tydliga exempel på det. 

Gitarristen, pianisten och låtskrivaren Niko Röhlcke förklarar i Musikplats Stockholm att det har varit en lång resa, men att det fortfarande är kul och inspirerande med Weeping Willows och pekar på ett viktigt skäl. 

– Alla är vi ju verksamma på andra håll, när vi inte är Weeping Willows.

Magnus Carlson har som sångare rört sig mellan många olika projekt, Anders Hernestam har spelat trummor mycket bakom exempelvis Thåström och gitarristen Ola Nyström har ofta backat upp artister som Lars Winnerbäck. Hela tiden får de nya intryck och andra erfarenheter.

– När vi sedan träffas igen så har vi med oss grejer. Det har gjort att hela bandet fortsatt att utvecklas, säger Niko Röhlcke som själv ägnar mycket tid åt att skriva musik till film och olika uppsättningar på Dramaten när det inte är Weeping Willows som gäller.

Fulla av inspiration laddar nu bandet för att möta sin publik under 2016.

Fredag 27 maj kommer Weeping Willows till Musikplatsens livescen i Radiohuset, Stockholm. Fritt inträde, först till kvarn.

Mer om Musikplats Stockholm här


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista