Hammarbysupportrar passerar Gullmarsplan i Stockholm på väg till Tele2 Arena. Foto: Maja Suslin / TT.
Foto: Maja Suslin / TT

DIF: Boendes oro måste tas på allvar

"Vi måste göra något konkret"
1:24 min

Djurgårdens säkerhetsansvarige, Mats Jonsson, ser allvarligt på att flera som bor vid Gullmarsplan känner sig så otrygga i samband med derbyn på Tele2 Arena att de vill flytta därifrån.

– Det här är känslor som jag tror att vi måste ta på allvar. Vi måste göra något konkret för att förändra och förbättra. Vi måste arbeta med och ta till oss av att otryggheten finns där. Vi måste i vår planering och i genomförandet av vårt arrangemang vara beredda att tänka till och försöka minimera riskerna i stor omfattning vi bara kan, säger Mats Jonsson.

Daniel Stålbo, marknads- och kommunikationschef på Stockholm Globe Arena menar att de har ett delat ansvar med arrangören gällande säkerheten.

– Den stora diskussionen handlar om hur folk ska kunna röra sig på bästa sätt till och från våra arenor och hur vi på bästa sätt tar hand om dem i våra hus.

I Solna verkar många som bor runt området där Råsundastadion låg i stället sakna fotbollsarrangemangen.

– Jag såg aldrig några avigsidor, jag var ofta ute under matchdagar bara för att titta på folklivet. Jag ser ju folket fortfarande, de träffas här på pubarna och går till Firends Arena, säger Marianne Kvarnström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".