Kent säger hejdå

En konsert i Stockholm i december blir det sista Kent kommer att göra. Idag släpptes bomben på bandets hemsida.

Rockbandet Kent har lagt ut en video på sin hemsida där en döskallesminkad person står i ett dimmigt Stockholm och börjar spela på en trumma.

Fler och fler ansluter till den här personen och det blir en hel manifestation som drar fram genom Slussen, över broar, genom tunnlar. Den vita tigern skymtar förbi, personer med flaggor ansluter, en person rider på en häst.

Bandet skriver själv på sin hemsida:

"Vi har alltid försökt gå våra egna vägar. Tack till alla er som brytt er om vår musik. Tack till alla er som kommit på våra konserter, från de första trevande kaos-gigen på små klubbar under det dimmiga nittiotalet till de stora scenerna. Ni har gjort det möjligt för oss att fortsätta".

Lite längre ner berättar bandet:

"Det här är inte slutet för att vi har tråkigt tillsammans eller för att vi inte vill något längre. Det här är slutet för att de bästa av alla gårdagens och morgondagens fester har ett avsked i sig".

I slutet av videon kommer årtalen. Kent startade 16 maj 1990 och ska slutar 17 december med en konsert i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista