Fotbollsplan fotbollsspelare.
Derbyt mellan AIK och Hammarby. Foto: Erik Nylander/TT

Stökigt inför fotbollsderby

I samband med ett fotbollsderby på Friends arena mellan AIK och Hammarby var det stökigt på Karlbergs station inför matchen, som senare fick pausa på grund av bengaler i arenan.

Matchen startade 18:30 och beräknas pågår till 20:30 och Stockholmspolisen räknar med störningar i såväl kollektivtrafik som fordonstrafiken före matchen och när åskådarna lämnar Friends.

Polisen var vid 18-tiden på plats vid Karlbergs station, där folk ska ha sprungit nere på spåren och tågtrafiken stoppades, säger polisens presstalesperson Albin Näverberg. 

– Som alltid när det är matcher med lokal anknytning så kommer det stora anhopningar av anhängare och det var för stor risk att någon skulle bli skadad, så därför stoppade vi tågtrafiken. 

Vad gjorde polisen där?

– Vi pratade med dem som var där  och pejlade läget och under resans gång plockar vi bort dem som är för fulla och stökiga.

Hur många har ni tagit om hand?

– I nuläget vet jag inte hur många. Nu är matchen igång och det har också varit en del bengaler som har antänts inne i arenan så man fick avbryta ett tag.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista