Anne Liljeroth
Anne Liljeroth Foto: Emelie Smedslund/Sveiges Radio

Anne förnekade sin utbrändhet länge

7:14 min

Författaren Anne Liljeroth jobbade med ledarutveckling, pr-utveckling och med kommunikation och varumärkesfrågor. Men för tretton år sedan kraschade hon och för att må bra så började hon skriva.

– Jag hade under ganska lång tid jobbat alldeles för mycket och vänt och vridit på mig för att vara alla till lags. Det resulterade i en massa symptom, berättar Anne Liljeroth.

När hon fick en envis förkylning så gick hon till företagshälsovården för att kolla upp det.

– Jag mötte en sjuksköterska som tittade mig djupt i ögonen och frågade hur mår du egentligen. Jag bara föll ihop och började gråta, tårarna bara sprutade och jag grät i timmar. Jag hade alla symptom du kan tänka dig på att vara utbränd men jag hade förnekat det länge, säger hon.

Anne skämdes fruktansvärd när hon satt i rummet och grät.

– Jag var vansinnigt trött. Mitt immunförsvar var i botten, jag såg dåligt men det var som var allvarligast var att jag inte tyckte att något var roligt.

Anne visste inte hur hon skulle ta sig ur det hela och hon var en person som sa ja till allt.

– Jag ville ha kickarna som det gav att få frågan. Och jag kan känna fortfarande att jag får kickar av att vara duktig. Jag tror att det är livsfarligt att inte känna begränsning i det här kickandet.

Vägen tillbaka för Anne var att börja skriva av sig och i det började hon känna en lust som hon inte känt tidigare.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista