Bråvallavägen på Roslagsbanan
Bråvallavägen på Roslagsbanan. Foto: Sveriges Radio

Stationen Bråvallavägen kan försvinna

3:28 min

Tågen på Roslagsbanan kan snart köra förbi Bråvallavägen i Danderyd. SL vill lägga ner stationen eftersom bara 200 resenärerna använder den.

– Det är inte så bra. Ibland har man bråttom. Men vi har ju i alla fall två andra stationer ganska nära, säger en av resenärerna på Bråvallavägens station.

– Det tar väl tio minuter extra att gå, beroende på hur snabbt man går och hur mycket man har att bära. Men man är ju rätt bekväm.

Bråvallavägens station ligger i Djursholm i Danderyd, omgiven av Roslagstallar och granar. Tågen som stannar går antingen mot Östra station eller Kårsta.

Men i framtiden kanske tågen bara passerar. 200 påstigande om dagen är för lite, anser SL.

– Det är fortfarande ett förslag som vi håller på att diskutera med kommunen, säger Christian Hoffmann, presskommunikatör på SL.

– Eftersom den ligger i en backe blir det väldigt svårt för tågen att stanna och starta stillastående. Man skulle förkorta restiden på hela Roslagsbanan med någon minut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista