Foto: Vilhelm Stokstad/TT
1 av 2
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Kriminaltekniker lyser med ficklampa.
2 av 2
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Man sköts ihjäl vid lekplats

2:36 min

En 23-årig man hittades svårt skadad efter en skottlossning i Bredäng i södra Stockholm på torsdagen.

Larmet kom strax efter klockan 17 på torsdagen. Flera samtal kom in till polisen om att skott har avlossats mot en person, och kort därpå hittades en man svårt skadad nära en bensinmack på Eksätravägen i Bredäng. 

Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador, där han senare avled. Det var mycket  folk i rörelse i området när skottlossningen ägde rum.

– Som jag förstått har man fått tag på en hel del vittnen, säger polisens presstalesman Lars Byström.

Efter skottlossningen sågs en mörk eller svart bil lämna platsen. Den hittades av polishelikopter brinnande mellan Salem och Södertälje. Polisen misstänker starkt att det är flyktbilen.

– Det är inte uteslutet med tanke på både tid och rum från brottstilfället tills den anträffades.

Polisen har hittat flera tomhylsor från ett vapen på platsen och söker under kvällen efter en eller flera gärningsmän. Byström vill inte kommentera om den döde är känd sedan tidigare av polisen.

Minst ett skott gick genom ett fönster till en lägenhet i närheten av platsen där 23-åringen sköts ihjäl, skriver flera medier. Ingen person skadades.

En förundersökning om mord är inledd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista