Blommor på platsen där en man sköts till döds i Bredäng
Blommor på platsen där en man sköts till döds i Bredäng

Oklart om samband mellan skjutningar

1:55 min

Inom loppet av 12 timmar har två män i 20-årsåldern hittats skjutna i sydöstra Stockholm och Vårby, bara en dryg halvmil från varann. 

- Våra barn var ute och hoppade på studsmattan och hörde skott och sprang bort till parken. Så kom de tillbaka och sa att det var en kille som blivit skjuten. Man blir ju ledsen och rädd. Och just att det var en lekpark, det kändes obehagligt, säger Alexandra Westin, som bor alldeles intill där mannen sköts i torsdags eftermiddag.

Under dagen har polisen funnits vid Bredäng centrum för att fånga upp fler vittnesmål, ta in uppgifter och eventuella filmer från skjutningen igår då en 24-årig man sköts till döds, alldeles vid en lekpark utmed Eksätravägen.

Ganska många fanns i närheten och det finns relativt gott om vittnesuppgifter enligt Polisen. Däremot vill polisen gärna veta mer om den bil som senare hittades utbränd på Hallinge gårdsväg mellan Salem och Södertälje, som de misstänker var mördarens flyktbil.

Fler vittnen söks också när det gäller den 20-årige man som tidigt i morse hittades skjuten i huvudet, mitt ute i skogen utmed Masmovägen i Vårby, bara 6 kilometer från den plats i Bredäng där 24-åringen sköts.

Han har under dagen opererats och läget beskrivs som allvarligt. Först framåt lunch idag kunde polisen fastställa mannens identitet men det är ännu inte fastställt om han blev skjuten på samma plats som där han hittades.

Om det finns något samband mellan skjutningarna är det enligt polisens presstalesperson för tidigt att veta och så här långt utreds de två fallen förutsättningslöst, som om de hade likväl som om de inte hade något samband.

I Bredäng berättar flera att de är överraskade att det hände just där.

- Det är lite otäckt. Det har aldrig varit något här under alla år. Något inbrott i något av husen har det väl varit. Men det har väl varit någon gång per år, säger Sten som bor i området.

- Tyvärr blir man lite blasé. Det händer hela tiden. Hade det hänt för 10-20 år sedan då hade man varit hur upprörd som helst. Men nu, nu reagerade vi bara som att "ja ha, nu hände det här", berättar Lillian.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista